לא עומדת בעלויות הקספליון,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/01/2012 | 20:11 | מאת: נעמה

גם מי שמוכר כסכיזופרן עדיין צריך לשלם על קספליון כמעט 400 שח בחודש השתתפות עצמית וזה סכום גבוה עבורי. אני מנסה להשתקם ולהיות עצמאית,שכרתי דירה ואני עובדת בחצי משרה.קשה לי מאד לממן את העלויות הגבוהות של הקספליון. אני רוצה לעבור לרספרדל בכדורים שהם כמעט חינם. ההתקף האחרון שלי היה לפני כחצי שנה והיום אני מאוזנת. האם מסוכן לי לעבור לרספרדל?

15/01/2012 | 14:32 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. קספליון היא תרופה חדשה הניתנת בזריקה פעם בחודש. היא אכן יקרה יחסית (נדמה לי שקצת פחות ממה שאת מצטטת, נדמה לי שזה בסביבות 350שח בחודש כשהחודש השלישי הוא בחינם כך שזה יוצא בסביבות 230שח בחודש) אבל בכל מקרה מדובר בסכום לא מבוטל. החומר שנמצא בזריקת הקפסליון הוא פליפרידון, שזה חומר די דומה לריספרידון, שזה החומר שנמצא בריספרדל. לכן, באופן עקרוני, המעבר מקספליון לריספרדל הוא סביר כל עוד זה נעשה בתאום עם הפסיכיאטר תוך מעקב צמוד. . בברכה, ד"ר אהוד ססר

15/01/2012 | 19:48 | מאת: נעמה

לא ידעתי שחודש שלישי זה חינם. אני כבר חצי שנה עם זה(עד כה 6 זריקות),לא קבלתי כלום חינם!!! אני חברת קופת חולים כללית. שאלתי בבית המרקחת של הקופה והם לא שמעו על השלישי חינם.

מנהל פורום סכיזופרניה