פריקת לסת

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

25/07/2015 | 22:58 | מאת: סיון צור

שלום ד"ר לפני כשלוש שנים עברתי טיפול שורש, בהמלך הטיפול פה שלי היה פתוח די הרבה זמן. ללאחר הטיפול הרגשתי כאבים בלסת ולבסוף לאחר כמה ימים פרקתי את הלסת, פניתי למיון ושם החזירו לי את הלסת למקום. מאז ועד היום אני סובל מפריקות קטנות שאני מצליח לתפוס בזמן ולהחזיר את הלסת. כרגע אני סובל מכאבי שיינים נוראים מהשן הטוחנת האחורית ביותר. אני לא יכול לגשת לרופא שיניים ולטפל בבעיה מכיוון שאני לא יכול לפתוח את הפה מספיק בכדי שהרופא יוכל לטפל בשן. במידה ואני אפתח את הפה אני הפרוק את הלסת. שאלתי היא האם יש דרך כל שהיא לטפל בשן מבלי שאני הצטרך לפרוק את הלסת.? אשמח לקבל תשובה לדרכי טיפול וגם לדרכי טיפול בבעית הלסת. תודה והמשך יום טוב.

שלום רב, ממליץ לפנות לכירורג פה ולסת לגבי הטיפול בפריקת הלסת. מצד שני ניתן לטפל בשיניים מיכוון שהפריקה קוראת בפתיחה מוגזמת, ממנה צריך להימנע. יש בדרך כלל בעיה של חרדה מפרקיה, מה שמונע את הפתיחה הדרושה לטיפול בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים