ט"ש כירוגי?

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

21/07/2015 | 22:12 | מאת: איציק

שלום יש לי גשר מ25 עד 27, ב26 אין שן, הגשר בן 7 שנים, אני סובל מדלקת חוזרת ונשנת ב 25 כנראה שטיפול השורש לקוי, וזכור לי גם שבקושי הצליחו לעשות לשן 26 מבנה וכו עכשיו אני מתלבט טם לנסות ט"ש כירוגי או חידוש פשוט כי אם אבחר בחידוש הגשר הלך וכנראה אצטרך שתל ב26. וב25 או כתר או שתל אם לא יצליח החידוש ( זכור לי שהיא בעיתית) וגם העלות קשה לי, אשמח אם תוכלי להסביר לי מה ההיתרונות 4ומה אפשרי בכלל. תודה רבה

יציק שלום, מאוד קשה לתת תשובה לשאלתך בלי לבדוק אותך ובלי לראות צילומים. כעקרון במידה וניתן לשקם מחדש את השיניים 25 ו 27 על ידי גשר חדש אין צורך בהוספת שתל. לגבי שן 25 אני ממליץ להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש לגבי אפשרות להצליח בטיפול שורש או האם מומלץ ניתוח, כשהעדפה הראשונה הינה לטיפול שורש חדש. ניתוח רק במידה ואין ברירה. ואכן אתה צודק. במידה והטיפול בשן 25 יכשל, יתכן ותצטרך שתלים 25 ו 26, אך זה גם תלוי במצבם של יתר השיניים בפה. בסופו של דבר תצטרך לבחור רופא שיניים שאתה סומך עליו ולהתייעץ אתו לגבי הטיפול הטוב ביותר עבורך. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים