בקיעת שיניים לאחר הסרת שיניים עודפות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

23/04/2012 | 10:38 | מאת: גלי

בני בן ה-9 עבר לפני כתשעה חודשים ניתוח עקירת שתי שיניים עודפות (קדמיות עליונות) שמנעו את נשירת שיני החלב ובקיעת השיניים הקבועות. נאמר לנו כי השיניים הקבועות צפויות לבקוע במהלך חצי שנה אולם עד עתה לא נראים כל סימנים לבקיעה. בנוסף, המרווח הקיים לבקיעת השיניים עושה רושם צר מאוד. פנינו לרופאת השיניים ולטענתה צריך רק להמתין וזמן הבקיעה לא ניתן לצפיה. האם לדעתך כדאי לבצע בדיקה כלשהי בעניין והאם יתכן שיש צורך בפעולה כירורגית נוספת?

23/04/2012 | 14:22 | מאת: ד"ר שלמה ברק

יש להבדק על ידי מומחים לפה ולסת וישור שיניים ובמידת הצורך למשוך את השיניים הקבועות לקשת השיניים

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים