ניתוח לסת

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

16/04/2012 | 17:13 | מאת: נעמה

דק' שלום עברתי לפני כמעט שנה ניתוח הכנסת לסת תחתונה פנימה שבלטה החוצה. אני בריאה ושלמה ברוך ה' אך לא אוהבת את התוצאות. זה ממש חורה לי ואני לא מצליחה להשאר רגועה. המנתח אמר לי שהפנים שלי יתעגלו ויתקצרו אוטומטית. ממש פנים עגולות. אך זה לא קרה הוא הרחיב לי בכמה מילמטרים את עצמות הלסת מהצדדים והסנטר שלי שפיצי. ז''א הפנים שלי ממש לא נראות עגולות אלא ארוכות ושתי בליטות מצידי הפנים. הקטע המכאיב הוא שזה לא ממש נראה לי טבעי. כאילו הפרצוף שלי לא רצוף, פתאום יש את שתי הבליטות או "התוספת" של הרופא מנתח, ואף יש תחושה שיתארכו עוד יותר. השאלה שלי אם אפשרי לעשות ניתוח שני על מנת לתקן את זה. להוריד את שתי הבליטות מהצדדים שהוא הוסיף וגם קיצור הלסת על מנת באמת ליצור מראה של פנים עגולות. אינני אוהבת את זה בכלל. השאלה היא האם אפשר לנתח בשנית כיוון שיש שם ברזלים ומתכות שתופסות לי את הלסת. ואני חוששת שההוספה של הרופא זה הברזלים הללו. חשוב לציין שמבחינת כולם אני נראית בסדר והניתוח עבר בשלום ובהצלחה ברוך ה' אך ציפיותי והבטחותיו רחוקות ממה שרציתי. זה ממש לא מה שציפיתי אליו ואני מאמינה שזה בר שינוי. דוקטור אנא עזור לי והחזר לי תשובה בהקדם לכתובת האימ'ל שלי בתודה נעמה.

23/04/2012 | 14:18 | מאת: ד"ר שלמה ברק

נעמה שלום כפי שהבנת מאוד לא מומלץ לבצע ניתוח חוזר בלסתות שעלול אף להחמיר את המצב. כל החלטה בהתאם לבדיקה קלינית וצילומי מרנטגן מומלץ יעוץ של מומחה לפה ולסת בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים