תגובה בצקתית חריפה לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

26/03/2012 | 19:25 | מאת: ענת

לפני כשנה ביצעתי עקירת שן כלואה. כבר בשעות שלאחר הניתוח שמתי לב שהנפיחות באזור העקירה גדולה מאוד. בשעות הלילה התגובה הבצקתית היתה כה גדולה (כללה את כל הלחי עד אזור העין ואת כל הצד של הצוואר) עד שנאלצתי ללכת למיון מתוך חשש אישי שהבצקת תפגע ביכולת שלי לנשום. בנוסף, הבצקת לוותה בחוסר יכולת לפתוח את הפה אך ללא עדות לדלקת זיהומית. בבית החולים נתנו לי אנטיביוטיקה לוריד והשאירו אותי להשגחה. כיום, לאחר דחיקת הקץ, הגיע הזמן בו אני צריכה לבצע את אותה עקירה בצד השני של הפה ואני מגיעה לניתוח עם הרבה יותר חששות. כמה שאלות לי אלייך בבקשה: חשוב לי לשאול האם לדעתך התגובה הבצקתית עשויה להתגבר בניתוח העתידי (כמו אלרגיה שהתגובה אליה מתגברת עם החשיפה לאלגרן)? והכי חשוב- מה אני יכולה לעשות או מה אני יכולה לבקש שהרופאים יעשו כדי להנמיך את הסיכוי לסיבוך שכזה בעקירה העתידית? מחכה לתשובתך תודה מראש

29/03/2012 | 10:25 | מאת: ד"ר שלמה ברק

מציע שהעקירה תבוצע על ידי מומחה לפה ולסת. יש לשקול מתן אנטיביוטיקה וסטרואידים לפני העקירה. דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים