כאבים לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/08/2010 | 18:52 | מאת: עופר

שלום רב ותודה מראש על העזרה עקרו לי 2 שיניים טוחנות עליונות הקיצוניות ביותר מכל צד (לא שיני בינה). העקירות נעשו לאחר שמשך זמן רב סבלתי מכאבים וטיפולי השורש לא עזרו. אציין כי כל רופא אשר ראה את הצילומים לפני העקירות ציין כי הוא לא מבחין בכל בעיה, בעוד השיניים כאבו (הכאבים היו בוודאות מהשיניים הנ"ל). גם סוגים שונים של אנטיביוטיקה לא עזרו. כיום אני לאחר 3 שבועות מהעקירות ועדיין יש כאבים. ייתכן שלמרות העקירות הכאבים יישארו ? מה עוד יכולה להיות בעיה ? אציין כי ביקרתי אצל הרופא שביצע את העקירות והוא לא רואה כל בעיה. העקירות היו רגילות ולא כירוגיות.

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2010 | 00:16 | מאת: ד"ר אורי בלנק

עופר שלום כאבים בטוחנות העליונות עלולים לנבוע, מבעיה במוך השן-דהיינו דלקת הנוצרת מעששת או מחלה פריודונטלית., מקור נוסף לכאבים יכול להיות סינוסיטיס ופלס של נוזל ביוצר כאבי שיניים בטוחנות העליונ ות. גורם נוסף לכאבים יכול להיות מקור עצבי- נורלגיה כלשהיא. מאחר ועקרת את השיניים המעורבות ללא שיפור בכאב הייתי ממליץ לשלול בעיה בסינוס המקסילרי אצל רופא א.א.ג. בנוסף לפנות למרפאה לכאבי פנים- או באוניברסיטת תל אביב או בהדסה ירושליים הפקולטה לרפואת שיניים או לחילופין לנוירולוג המתמחה בכאבי פנים. בהצלחה

05/09/2010 | 13:33 | מאת: עופר

רופא יקר תודה רבה. הייתי אצל רופא א.א.ג ואין בעיה. שמתי לב כי כאשר אני נוגע בשפה של החורים שנוצרו כתוצאה מהעקירה, יש כאבים באיזורים נוקשים בהם יש עצם. האיזור אינו נפוח. בשאר החניכיים אין כאבים רק במקומות של בליטה של עצם. הרופא שם לי פד עם חומר בשם לודופורם בתוך החלל שנוצר מהעקירה ואמר כי יש להחליף כל 3 ימים. זה אכן הטיפול ? אציין כי אנטיביוטיקה שלקחתי קודם לכן - מוקסיפן, לא עזרה.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים