עצת מומחה ליקרה לי מכל

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

12/02/2012 | 02:12 | מאת: מורה

שלום רב, אחותי היקרה כבר בת 16 ועם הגיל החליטה שמפריע לה שיש לה "לסת הפוכה". לעין חיצונית ההיפוך הוא לא משמעותי וודאי שלא מהווה מטרד אסתטי אך בעינייה זה לא מושלם. בנוסף החלה להרגיש בתקופה האחרונה כאבים במפרק הלסת(הימני). נאמר לה ע"י אורתודנטית כי הטיפול המומלץ הוא: רסן בעבור השיניים העליונות, גשר בעבור השיניים התחתונות, מייצב המפעיל לחץ עלהסנטר לשעות הלילה ובשלב מתקדם יותר של התהליך יעקרו לה שתי שיניים (האלה הצמודות לניבים) מהלסת התחתונה. מומחה נכבד, אני מאוד מודאג, אחותי ילדה יפה ובריאה מאוד וחוששני שהמהלך עשוי להוביל להרבה קשיים שהיא כלל לא מודעת אליהם. בקריאה מרפרפת באינטרנט התברר לי כי כתוצאה מהתהליך נוצרים לעיתים קמטים ועוויתות בפנים, ושבכלל לרוב יש צורך בניתות הלסת בכדי לסיים את תהליך הפיכת הלסתות. אני אובד עצות ומבקש את עזרתך, ספר לי בבקשה מהם הסיכונים בתהליך המתואר למעלה ואנא תפנה אותי למקורות בהם אוכל לקרוא עוד על התהליך ,תוצאותיו והסטטיסטיקות. בכבוד רב, מורה לביולוגיה

13/02/2012 | 13:08 | מאת: ד"ר שלמה ברק

מורה שלום איני יכול לקבוע עמדה לגבי הטיפול הנחוץ לאחותך. אם מדובר ב"לסת הפוכה" אז הטיפול המועדף הינו כירורגי-ניתוח. האורטודונטים המומחים יודעים להעריך באם טיפול על ידם בלבד עוזר או תזדקק לניתוח. בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים