הסרת ציסטה מהלשון

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

07/02/2012 | 16:02 | מאת: ורד

ד"ר שלום, אני בחורה בת 31, בריאה באופן כללי ולא לוקחת תרופות. יש לי משהו שנראה כמו ציסטה או יבלת רכה בצד הלשון מזה 10 שנים לערך. אני חושבת שזה נוצר עקב פגיעה של רופא שיניים בלשון עם מכשיר אם כי לא בטוחה כי זה כבר המון שנים. לאחרונה נבדקתי אצל רופא פה ולסת שהופניתי אליו ע"י רופא משפחה והוא אמר כי הוא ממליץ להסיר את הציסטה, אחרת צריך לבוא לבדיקות תקופתיות ולודא שהיא לא השתנתה כל כמה זמן. אני קצת מפחדת כי זה הליך שנראה לי לא נעים בלשון המעטה, וכי הציסטה הזו לא מפריעה לי בשום צורה, וגם כי אני חוששת מהליך כירורגי, החלמה ממנו וצלקת בלשון. אשמח לשמוע את דעתך. בתודה ובברכה, ורד

08/02/2012 | 14:56 | מאת: ד"ר שלמה ברק

ורד שלום בהנחה כי מומלץ להסיר את הנגע מהלשון מומלץ כי יבוצע באמצעות קרן לייזר אז הפרוצדורה מהירה קלה פשוטה ללא תפרים וללא צלקות בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים