ציסטה בצד הפנימי של השפה התחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

27/01/2012 | 15:21 | מאת: סיגל

שלום, לבתי בת ה- 12 אובחנה ציסטה כזו על-ידי כירורג פלסטי. מדובר על גידול שבשנתיים הראשונות גדל, התפוצץ, נעלם וחזר לאחר מספר חודשים. תדירות הופעתו גדלה עד שבשנה האחרונה נשאר בלי להעלם. האם הדרך היחידה היא לנתח ולהוציא? ממה נובע דבר כזה? תודה מראש סיגל

28/01/2012 | 01:03 | מאת: ד"ר שלמה ברק

סיגל שלום לפי תאורך כנראה שמדובר בציסטה של בלוטת רוק קטנה אחת ממאות בלוטות בפה. הטיפול המקובל הינו כריתה באמצעות קרן לייזר שהינה פשוטה.קצרה ולא מותירה צלקות בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים