ביופסיה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

04/01/2012 | 01:35 | מאת: חיים

אבא שלי חולה לבבי ולכן רופא השיניים הקבוע שלו הפנה אותו לטיפול בביה"ח כרמל ושם לאחר בדיקה שלחו אותו לביופסיה לאחר שראו חניכיים עודפות בשולי כתרים 43-44. בעקבות הביפסיה שעבר שלחו לו הביתה מסמך תשובה עם הודעה סתמית שעליו לעבור ניתוח חובה בחודש הבא.כששאל מה מצאו סירבו בכל תוקף לומר מה מצאו אבל חובה לטפל ושאם זה היה סרטן היו מזמנים אותו בדחיפות.ניסיתי לפענח את מה שכתבו במלל באנגלית אבל שלחו לו דף מצולם שלא מאפשר לתרגם אפילו.מאז אבא שלי בחרדות.הצלחתי להקדים לו את התור לשבוע הבא אבל בגלל "הסודיות" כנראה מכלום הוא לא מתפקד. האם נשמע לכם (על אחריותי) שאם זמנו אותו בהתחלה לחודש הבא זה כנראה באמת לא דחוף אלא דורש טיפול והאם יש דרך כן לקבל את המידע ממרפאה שמסרבת.תודה מראש

04/01/2012 | 13:30 | מאת: ד"ר שלמה ברק

חיים שלום זכותו של אביך לקבל את כל המידע הרפואי בשפה ובמונחים של מתרפא סביר כך זו הפרקטיקה וכך זה לפי חוק זכויות החולה בברכה דר' שלמה ברק

09/01/2012 | 17:43 | מאת: חיים

תודה ד"ר ברק על התשובה. גם לאחר שהשתמשתי בתשובתך הם המשיכו בסירובם למסור מידע בטלפון ולצערי לא היה לי פנאי להמשיך טיפול.מה שמגוחך וחשוב לי לשתף אותך שאבי הגיע היום לפגישה והרופאה התפלאה שהפקידות יכלו למסור לאבא שלי את המידע באמצעות הרופאה שלו בפקס כי אין לאבא שלי דבר.לא סרטן ולא טיפול דחוף.סתם הכניסו אותו לחרדות.אני בוחן עכשיו למי לפנות בתלונה למניעת השנות המצב שאבי היה 3 שבועות בחרדות בשביל כלום (לא מתכוון לתבוע אותם אלא רק לשפר את מה שהם מחוייבים לפי החוק). שוב תודה על העזרה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים