ORAL LICHEN PLANUS

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

22/12/2011 | 20:56 | מאת: רינת

שלום יש לי ORAL LICHEN PLANUS אני מחפשת מידע לגבי הפוטנציאל הסרטני שלו. קראתי רבות בנושא וברשותכם יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד- קראתי כי השינוי הממאיר הוא בקצב של 0.27 לשנה ועם זאת נאמר לי ע"י הרופא המטפל בי כי הסיכון חיים המצטבר (LIFETIME RISK? הוא בין 1-2 אחוז. איך זה ייתכן? סיכון חיים זהו לא הסיכון המצטבר של הסכוי בכל שנה? מהו הסיכון האמיתי שהתמרה כזאת תתרחש? מאוד מאוד חשוב לי לקבל הסבר שאני אבין זאת, זה מטריד אותי מאוד.ועל כן אודה לך אם תוכל להסביר לי את הנושא גם אם זה לא הפורום המתאים. תודה רבה. אשמח אם תוכלו לעשות זאת למעני..

23/12/2011 | 14:03 | מאת: ד"ר שלמה ברק

רינת שלום התשובות לשאלותייך החשובות תלויות בתמונה הקלינית של הליכן0מיקום/שטח/צורה ובנוסף בתשובה ההיסטולוגית.בכל אופן את חייבת להיות בביקטרת תקופתיות קליניות וביופסיות לפי הצורך . הנושא בתחום של מומחי פה ולסת בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים