חניכיים בולטות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

12/11/2011 | 22:55 | מאת: אפרת

שלום, יש לי בעייה קטנה, שכשאני מחייכת רואים לי הרבה מאוד חניכיים למעלה בצורה מאוד לא יפה, מה שגורם לי, לצערי, להימנע מחיוכים. הבנתי שהתופעה מכונה באנגלית gummy smile? בנוסף אני גם נוטה לנשום מהפה בלילה, מה שגורם לי לדלקות חניכיים והן עוד יותר נפוחות ואדומות. עברתי יישור שיניים אצל אורתודנט לפני כמעט עשור, אבל בגלל שלא התמדתי ובעצם לא סיימתי את הטיפול, הלסת העליונה עדיין מעט בולטת. הטיפול האורתודנטי גם גרם לטראומה לחניכיים והם התנפחו מאוד, אבל חזרו לגודלם המקורי אחרי הטיפול. האם יש אפשרות לתקן גם את הלסת הבולטת וגם את החיוך בצורה כירורגית, בלי לחזור על הטיפול האורתודנטי? מה הטיפולים האפשריים, והאם הם קשים (מבחינת כאבים, זמן החלמה וכו'). תודה!

17/11/2011 | 00:14 | מאת: ד"ר שלמה ברק

אפרת שלום מתיאורך כנראה הליקוי בלסתות ולא בשיניים ואם כך-לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית הטיפול המומלץ הינו ניתוח בלסת והתוצאות טובות. ניתוח כזה מבוצע בכל בתי החולים. הנך מוזמנת למחלקת פה ולסת בבית חולים הלל יפה לבדיקה \ בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים