אתי שלום

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

07/11/2011 | 22:06 | מאת: נ

אתי שלום, תודה על ההתעניינות. אני מודה ולא מתבייש לומר - מדובר במצב ביש, שמעביר לי לעיתים תדירות מאוד מחשבות על לקחת כמות של כדורים ו"לגמור עם הכל" (ולכל השופטים או המגיבים) - אני רוצה להסביר בעוד אנשים "רגילים" הולכים רוב היום לישון ללא כאבים ללא דאגות (אני יודע שהגזמתי) , אני מסתובב רוב היום עם כאבים גם אם לא ברמה קשה תמיד, ברמה בינונית שהייתה מטריפה כל אדם שפוי. עברתי בשנה וחצי - אמ אר איי לראש, שני צילומי סי טי לראש, צילום סי טי ללסתות , ומלא צילומיים דנטליים, ושני מיפוי עצמות . המון קרינה וכיף. רופאים לא יודעים מה זה. בגדול - כן - כאב עצבי. תרופות לכאב עצבי - לא עזרו ממש (רק גרמו לי לישון יותר טוב). רגישות בשיניים ? אולי זה נוסף. אבל רגישות שנמשכת רצוף שנה וחצי ? ואם כן - מה עושים ? מבחינת רופאי שיניים - הייתי אצל כולם. עייף פשוט מלפרט, ופרטתי בעבר בפורומים אחרים מלא . איך יש לי כוח לתמוך ? אין לי. מפרסם את ההודעה אולי לתמיכה הדדית עם אנשים שסובלים מאותו מצב. תאמת , ושוב , אני יודע שיש שמטיפים נגד דברים כאלה, אני לא רואה טעם להמשיך בחיים כאלה של כאב כאב ורק כאב ככאב שיניים רוב היום. כל רופא - תורים של שבועות, ובדיקות - עוד שבועות, ופיענוח - עוד שבועות.. בינתים הבן אדם סובל כל יום כל דקה. לא מאחל לאף אחד על עצמו או על בן משפחתו.

08/11/2011 | 19:06 | מאת: אתי

האם מרפאת כאב לא עוזרת לך? האם בדיקת הפה תקינה? חשבת להיעזר ברפואה אלטרנטיבית? ייתכן שאתה סובל מדיכאון כל שהוא בגלל המחשבות הטורדניות שלך (כדורים וגמרנו....)אפשר לשאול מה גילך? מה רופא המשפחה שלך אומר על מצבך העגום?

08/11/2011 | 19:48 | מאת: נ

כוונתך מאוד טובה, ואני מודה על היחס, ועל האנושיות. האם אני בדיכאון ? האם יש צורך להיות מוטרדים בשל המחשבות האובדניות ? אתי היקרה, אני כותב לך את ההודעה הזאת כרגע, כשיש לי כאבים מהשן, חניכיים עד לבלוטת הלימפה. דמייני כאבי שיניים - זה מה שאני חווה יום יום במשך שנה וחצי רצוף... יום ולילה... החיים הם סיוט - חלום בלהות . גם לאנשים הכי דתיים, הכי אופטימים , הכי מצדדים בחיים - היו אומרים כמעט כל יום שבא להם למות. כן - אני בדיכאון ? מי לא היה ? ראש הממשלה היה, והטוב שברופאים היה, ואם את היית חווה כאב שיניים כאילו השן נעוצה לך שנה וחצי בתוך הפה היית רוצה למות. אי אפשר להתמודד עם כאב כזה. נורא שכל תור לרופא הוא עוד כמה חודשים ,וכולם שאננים. מרפאת כאב מנסים - אין בשורות כרגע. ניסיתי תרופות נוירולוגיות, קצת אנטי דיכאוניות, הומאופתיה דיקור וכו' (לא הכי מאמין בזה - אבל אין לי שום בעייה לנסות .המצב גם ככה נואש - אין מה להפסיד). לא בהכל התמדתי. אבל ברור לי שצריך פה משהו חזק יותר. מכיר מקרים (בודדים) מאוד בדיוק כמוני, אנשים שסובלים שנים לאחר טיפול שיניים כאב ר צ ו ף . ובכולם אותן מחשבות אובדניות. אין לי כוחות להתמודד ככה שנים. לא יעזור סתם "להרים" אותי מהדיכאון ע"י כדור- כל עוד לא יקחו את הכאב. קצרה היריעה מלתאר את המצב, מה עברתי, אילו בדיקות ואילו רופאים. תאמיני לי שהרבה. כמעט את כולם. כיוון שחיצונית אני נראה נורמלי (אי אפשר "לראות" פגיעה בפה, אני סה"כ נראה בריא. העובדה שאני לא יושב על הריצפה וזועק - כי זה לא יועיל לכלום. ביקרתי פעמיים במיון בהתקפות כאבים וחוץ מלתת מורפיום (שלא עזר, אגב) - לא יכולים לעשות כלום ומשחררים הבייתה למרפאת כאב. כשמתקשרים למרפאת כאב - קובעים לך תור לעוד שלושה חודשים. שערורייה מה שקורה בארץ. אני בן 34. לרופא המשפחה אין הרבה מה לומר. וברור לי שבשלב כלשהו בן אדם שסובל מכאב כרוני תקופה ארוכה - יתחילו להפנות אותו לתחום הפסיכיאטרי , כי אין תשובה במקומות אחרים, וזה ייגמר עוד באשפוז שלי במוסד. מאדם בריא חמוד נחמד, שקט שלו רגוע, שעבר טיפול שיניים - החיים נגמרו. זהו. סליחה על ההתפרקות. מדהים. דמייני שכואבת לך נורא השן עכשיו, את מתה מכאבים , רוצה להתקשר למרפאה בשעה 8 בערב שיראה אותך רופא דחוף. את מתקשרת- והוא אומר שאין מה לעשות.. את מחכה למחר , וקובעת תור לרופא מומחה, לעוד חודש, ממתינה כל יום כל יום עם הכאב הזה .. באה לרופא -הוא רואה אותך ולא מצליח לראות כלום ושולח אותך הבייתה, את מתרוצצת ברשת מחפשת רופא אחר קובעת תור- לעוד חודשיים, בחודשיים האלה כל היום, 24 שעות כפול 60 דקות מסתובבת עם כאב... פשוט דמייני. האם היית מדוכאת ? האם היית מתחרפנת ? האם בהתקפת כאבים לא היית רוצה לקחת במקום כדור אחד שלושים כדורים ביחד ? שוב - סליחה אם נשמע כעוס. קצת מתפרק. ומודה על ההתעניינות [email protected]

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים