קרפיטוס

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

08/09/2011 | 16:53 | מאת: הדר

שלום, אני בת 22 ולפני כמה שנים ראיתי תזוזה של הלסת התחתונה לימין. עם הזמן התפתחו בלסת קליקים בזמן פתיחת הפה. הקליקים נפסקו אך המצב כיום הוא שיש לי רעשים במפרק הנקראים "קרפיטוס" שמאוד מציקים בזמן אכילה וקושי עז בפתיחת הפה. נקבעו לי צילומים ותור לכירוגיה אך הם רק בעוד חודש. רציתי לדעת האם המצב שלי יכול להחמיר עד אז והאם אני יצטרך ניתוח. אודה על כל תשובה שאקבל.

10/09/2011 | 21:50 | מאת: ד"ר שלמה ברק

הדר שלום קליקים במפרק הלסת מעידים על "קפיצה" של הסחוס התוך פרקי בזמן תנועות הלסת. רצוי בדיקה אצל מומחה לפה ולסת. במרכז רפואי הלל יפה ישנה מרפאה יעודית לטיפול בהפרעות של פרקי הלסת בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים