התייעצות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

21/08/2011 | 09:58 | מאת: מיטל

בת 33 בריאה, צריכה לעבור 4 עקירות של שיניים טוחנות בלסת עליונה אין כבר שיניים בעצם רק שורשים, מזה זמן ארוך אני סובלת מכאב לא ברור בחלק של הגרון באותו צד היום הייתי אצל מומחה לאף אוזן גרון שאמר לי כי הנפיחות של השיניים והזיהום הכרוני שם גרם לבצקת בחיך באותה צד, העקירות קבועות לשבוע הבא ובהם נמסר לי כי מאחר ואני חרדתית נעקור 2 כל פעם, לא את כל ה4 במכה, לפי מה שהבנתי מרופא אף אוזן גרון אין משהו דחוף בבצקת טען שאני חיה איתה בטח כבר הרבה זמן בצקת משנית לזיהום בשינים ושאין לי מה להיכנס להיסטריה כי לטענתו הבצקת הזו קיימת הרבה זמן והיא כרונית, אני נורא נלחצתי כי סיפרו לי כל מיני סיפורים על התנפחויות שחונקות תאוויר וכאלה, סורי אם הגזמתי פשוט זה מה שאמרו לי חברות, לטענתו הגרון במצב תקין והכאב מגיע בעצם מהשינים ולא מהגרון, שאלותי הם: האם במצב של דלקת כרונית הכוללת בעצם בצקת לא צריך אנטיביוטיקה לפני העקירה כי הרופא שיניים אמר לי רק אחרי ואני מאוד פוחדת מזיהום או שהוא טועה? ואיך בעצם מטפלים בבצקת הזו באנטיביוטיקה?או במשהו אחר ?או שרק אחרי העקירות היא תעלם? האם מותר להוציא 2 שיניים דלקתיתיות כרוניות כשיש לידם עוד 2 ולא יגרם יותר נזק?והאם דימום אחרי העקירה במצב של דלקת ונפיחות כרונים הוא ארוך יותר? אנא עזרתם הדחופה תודה,וסליחה על כמות השאלות פשוט חשוב לי לדעת יותר מאחר וסחבתי את העניין הזה עד מצבו החמור רק מחוסר הידיעה והביטחון ותשובתכם אם תהיה מפורטת תוכל לסייע לי מאוד.

28/08/2011 | 13:14 | מאת: ד"ר שלמה ברק

מיטל שלום לשאלותייך השיקול בכמות השיניים לעקירה בפעם אחת או בפעמיים ,כיסוי אנטיביוטי לפני או אחרי העקירה תלוי בשיקול דעתו של הרופא לאור הממצא הקליני והרנטגני של השיניים. בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים