ממצא בצילום פנורמי

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

19/07/2011 | 11:36 | מאת: שרית

בני בן 12.5 ביצע צילום פנורמי לצורך אורטודונתיה. אתמול היינו בכירורגית פה ולסת לביצוע עקירות לצורך היישור והכירורג ציין שהוא ראה כתם לבן בצילום הפנורמי ושהם יתיעצו בישיבת רנטגן ויודיעו לי שבוע הבא במה מדובר. לציין שאני מאוד בלחץ מהמקרה ואשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי מה שנרשם במכתב סיכום: קיימים שני נגעים רדיוליצנטים מוגדרים היטב במנדיבולה, ללא מעורבות של שורשי השיניים. אבחנה: CROWDED DENTITION MANDIBULAR RADIOLNCENT LESION אנא תשובתך בהקדם האפשרי. מה זה אומר? האם הממצאים מדאיגים? האם יש חשד לגידול ממאיר לפי מה שציינתי?

22/07/2011 | 12:03 | מאת: דר' שלמה ברק

שרית שלום איני יכול לקבוע אבחנה ללא עיון בצילום הרנטגן. בכל מקרה מומלץ לבצע צילום סי טי בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים