ניתוח לסתות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

28/07/2010 | 16:08 | מאת: דוד

שלום, אני סובל מדום נשיחה נמצא לאחר בדיקה מקפת כי בסיס הלשון הוא כך שבלילה עם תנוחת השינה הלשון צונחת אל הלוע ולמעשה גורמת לדום הנשימה. לצורך כך הומלץ לי לבצע ניתוח של הוצאת הלסתות החוצה (2 סמ' לערך) לצורך שינוי מבנה בסיס הלשון. הייתי מבקש לדעת אם מישהו עבר ניתוח דומה האם יש לכך השלכות בבליעה אכילה מוגבלויות כל שהם וכו' כאחד שמתעסק באומניות מלחמה האם הדבר יכול להוות סיכון לא רק לטווח הקצר אלא לטווח הארוך יותר? אשמח לקבל חוות דעת רשמים ובעיקר אנשים שעברו ניתוחים דומים

28/07/2010 | 18:50 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום דויד דרכי האויר מושפעות ממיקום הלסתות. במקרים של לסת מיקרוגנטית- דהיינו מיקום אחורי מאד של המנדיבולה ועצם ההיואיד יוצרים הצרות של נתיב האוויר ולקושי בנשימה. אחד הטיפולים הנו קידום כירורגי של הלסתות על מנת "למשוך" את הקומפלקס קדימה ועל ידי כך להגדיל את נתיב האוויר. ניתוח זה דומצה לניתוח אורטוגנטי הלסתות מקובעות בעזרת פלטות וברגים ותחרות בעדה החדשה. הניתוח יוצר נשימה טובה יותר לטעמי יחול שיפור בכושר הגופני, תוכל לישון טוב יותר סכ"ה איכות חייך תשתפר בהרבה. יכולת האכילה לא נפגמת לאחר סיום הריפוי. רפואה שלמה

29/07/2010 | 08:13 | מאת: דוד

פתח דבר תודה ואפי' מאוד חשוב לי לדעת 2 דברים האם הליך ניתוחי זה הוא שגור סדור ומוכר ולא מוכר כבעייתי עם אחוזי סיכון גבוהים לכשלון? וכן חשוב לי לדעת מהי מידת ההחלמה, רגישות במקום? אני מזכיר אני מתעסק באומנויות לחימה ופועל יוצא מכך שאני אמנם לא שובר את הלסת חדשות לבקרים, ברם אך אולם אני מפעם לפעם "חוטף" מכה כזו או אחרת שלדוגמא היום לא משפיעה כלל השאלה היא האם תמיד תהיה עננה כזו של חשש של החלמה לא מלאה וכו' או שאני יכול להיות רגוע וזה בבחינת שבר שהחלים והכל תקין?

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים