ליכן פלאנוס - להסיר את הנגע?

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

07/07/2011 | 00:01 | מאת: מודאגת

שלום, יש לי ליכן פלאנוס בפה. בביופסיה האחרונה נמצא: Hyperkeratosis with mild dysplasia and area of lichen planus. נאמר לי שזהו גידול טרום סרטני. הומלץ על ביקורת כל חודש. כירורג פה ולסת מבית חולים אחר ממליץ על הסרת הנגע. מה דעתכם? מה המשמעות/הסיכון?

09/07/2011 | 23:20 | מאת: ד"ר שלמה ברק

למודאגת שלום. ליכן פלנוס הינה "מחלת עור" המתבטאת בחלל הפה וסיבתה לא ברורה . במקרים נדירים מתפתחת לגידולים ממאירים. השיקול בהסרת הנגע תלוי במיקומו ובגודלו ולעיתים למרות הסרתו הוא חוזר. כמובן שהסרתו מומלצת באמצעות קרן לייזר.לפי התובה ההיסטולוגית שמסרת מומלץ כי תבדקי על ידי מומחה לפה ולסת לברור הטיפול בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים