אפיסקטומי נוסף או עקירה ?

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

12/06/2011 | 16:24 | מאת: barc

ד"ר שלום רב, בארבעת השיניים הקדמיות קיימים כתרים משנת 1996(ללא גשר). בשן מספר 12 בוצע בשנת 2005 אפסיקטומי וטיפול שורש.לאחרונה,בעקבות נסיגת חניכים מתקדמת הוחלט על החלפת כל הכתרים וביצוע גשר בשיניים הקדמיות.במהלך הטיפול אובחן דלקת בשן 12 ובוצע חידוש טיפול שורש ואפסיקטומי נוסף לפני כחצי שנה.לאחר השלמת הגשר חזרה שוב דלקת בשן 12! הכירוג טוען שלא ניתן יותר להציל את השן לאחר שני אפסיקטומי והוא אינו ממליץ על אפסיקטומי שכן הסיכוי להערכתו קלוש ביותר. המלצתו לשקול שתל או לעקור את השורש. ולהישאר עם הגשר.כירוג שני טוען שלאחר חידוש טיפול השורש יש סיכוי סביר להציל את השן וכדאי לנסות שוב לבצע אפיסקטומי. אני מבולבל ולא יודע מה לעשות ובנתיים סובל כאבים.שאלותי : 1.מי צודק...האם לאור המקרה שתואר ביצוע אפסקטומי שלישי הוא אפשרי ומה סיכויי הצלחתו..? 2.האם ניתן לעקור את השורש ולהישאר עם הגשר כלומר האם התוצאה האסטטית והבריאותית לאורך זמן עמתקבלת על הדעת? לתשובתך אודה.

16/06/2011 | 23:38 | מאת: ד"ר שלמה ברק

שלום רב סיכויי ניתוח אפיסקטומי שלישי,בהנחה שהקודמים בוצעו כראוי, הינו בינוני ומטה. לא ניתן לקבוע עמדה לשאלותייך מבלי לבצע בדיקה קלינית ורנטגנית שלך בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים