חסר בשיניים טוחנות עקב עקירה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

02/06/2011 | 15:18 | מאת: ורד

הנני נאלצת לעקור שן מס' 47 טוחנת אחרונה שהינה חלק מגשר של 3 שיניים בצד ימין.עקב העקירה אשאר עם חסר של שתי שיניים טוחנות ורק עם שן טוחנת אחת. אבקש לדעת האם יכול להיגרם נזק כל שהוא לפה או ללסת לאורך זמן אם לא אבצע כל חלופה לשיניים החסרות (בשל אילוץ כספי) ואמשיך לאכול כרגיל במצב של חסר שיניים 46,47. אודה לכם על תשובתכם בהקדם האפשרי.

11/06/2011 | 12:56 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום חסר שיניים אחורי עלול לגרום לבקיעת ייתר של הטוחנות העליונות באם הם נמצאות. תתכן גם הטיה מזיאלית של שן הבינה ויצירת הפרעה סגרית שקה לתקנה בהמשך הדרך. אם אין שיניים עליונות או שהם קשורות בגשר אזי אין בעיה ממשית להסתדר ללא הטוחנות

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים