כאבים באוזן

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

09/05/2011 | 03:45 | מאת: נינה

שלום רב, יש לי כאבים באוזן כבר תקופה אורכה מאוד. הכאב הוא בין החיבור של האוזן לראש, כאילו "מתחת לאוזן". הכאב בא והולך מסיבה בלתי ברורה. חשבתי שזה קשור למחזור ולאקנה שהיה לי באיזור, אבל רופא עור אמר שלדעתו זה לא המקרה. הייתי אצל 2 אף אף אוזן גרון שגם לא מצאו כלום. ניסיתי טיפול אנטיביוטי בכדורים ובטיפות, שגם לא עזר. קראתי באינטרנט שזה יכול להיות קשור לשיניים. אז שמתי לב שלפעמים אני סוגרת חזק את לסתות עם צד ימין, הצד בו יש לי כאבים. לפני כמה שנים הייתה לי דלקת בשן בינה שצמחה בצד שמאל. הרופא אמר לי שהשן צומחת לצד, אבל זה יסתדר עם הזמן. העניין הוא שהתהלכתי עם שן עקומה שפצעה לי את הלחי במשך כמה שנים, עד שרופא ראה את זה ועקר לי אותה. בכל אותה תקופה השן מאוד הפריעה והייתי מזיזה את הלסתות על מנת להימנע מהכניסה של השן ללחי. אחרי העקירה הוקל לי מאוד. השן הייתה מטרד איום. האם יתכן שכל השנים שהשן העקומה פצעה לי את הלחי, התרגלתי לסגירה על צד אחד של הפה שגורמת לי לכאב באוזן?

14/05/2011 | 15:31 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום לפי תיאור המקרה הייתה לך הפרעה סיגרית קשה עקב מגע בכיר בשן שהייתה ממוקמת לא בסגר. הפרעות סגריות יכולות ויוצרות עומס לא שווה על המפרקים ונזק מצטבר. אם הכאבים נמשכים פני לבירור במחלקת פה ולסת

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים