ניתוח בלסתות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/04/2011 | 16:59 | מאת: רחל

שלום, אני בת 36 . מצצתי אצבע שנים רבות ובעקבות כך הלסת שלי עקומה. מהתייעצות עם אורטודנט נאמר לי שכנראה אצטרך 2 ניתוחים: הרחבת לסת ושבירת לסתות(עם המלתעות). שיניים ישרות מבחינתי זה הגשמת חלום אבל אני גם מאוד פוחדת מהניתוח עצמו.(שמעתי שההחלמה קשה) האם כדאי לי לעשות אותו בגילי או שזה מסוכן? כיצד אני צריכה להתחיל את התהליך, לפנות אליכם לבית חולים למחלקה כירורגית או לאורטודנט? ועוד שאלה: כמה זמן אחרי הניתוח ניתן להכנס להריון אם בכלל? תודה

22/04/2011 | 22:57 | מאת: ד"ר שלמה ברק

רחל שלום. מהמידע שהעברת אכן נראה כי הפתרון היחידי לבעייתך הינו ניתוח אורטוגנטי בלסתות. מדובר בניתוח בהרדמה כללית עם אשפוז ממוצע של כחמישה-שבעה ימים ותקופת התאוששות של כחודש. התוצאות טובות מאוד . אולם עלייך להבדק במחלקת פה ולסת בדיקה קלינית,רנטגנית כולל עיבוד ממוחשב, ומידות לימוד של השיניים מגבס. הריון מתוכנן כשלושה חודשים לאחר ניתוח כזה. ניתן לתאם בדיקה במחלקת פה ולסת בבית החולים הלל יפה בחדרה. הניתוח מכוסה על ידי קופת חולים.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים