נשיכת לחיים מבפנים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

05/04/2011 | 08:19 | מאת: רונן

שלום. לעיתים קרובות אני נושך בטעות את הצד הפנימי של הלחיים בשני צידי הפה. הדבר קורה תוך כדי אכילה או לעיסת מסטיק ואפילו תוך כדי שינה. לכן כמעט באופן קבוע יש לי פצעים בחלל הפה בצד הפנימי של הלחיים. לוקח כמה ימים לפצע להתרפא, כאשר בזמן זה הוא כואב טיפה ורגיש למאכלים חמוצים. כל פצע כזה הוא לדעתי באורך של שני סנטימטרים ורוחב של חצי סנטימטר. לדעתי השיניים הטוחנות הן הפוצעות כי חלקן עם שפיצים. כאשר קורה פצע ראשון, האיזור מעט מתנפח ואז גובר הסיכוי לנשכה נוספת של אותו איזור. האם יש מה לעשות בנידון? האם עלי לגשת לרופא ולאיזה רופא? הבנתי מהשיננית שיש סכנה לסרטן חלל הפה כתוצאה מזה, האם זה נכון? האם ניתן לשייף שיניים כדי להימנע מזה? האם עקירת שיניי בינה תעזור? תודה מראש.

08/04/2011 | 21:23 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום נשיכת הלחי באופן חוזר הינה מטרד לא קטן. הייתי ממליץ להחליק את התלוליות של הטוחנות ולבצע מעקב. הטענה כי טראומה חוזרת מהווה סיכון לממאירות היא מיתוס שאינו מבוסס מחקרית. הסר דאגה מלבך, אולם מעקב עצמי אחרי כיבים בפה מבורך

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים