כאבי תופת בלסת

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/03/2011 | 12:21 | מאת: יוליה

שואלת בישביל ידיד בן 40, בריא בדרך כלל. בשנה אחרונה סובל מכאבי תופת בלסת שמאלית - כאשר אוכל, מסובב ראש ימינה, מוריד ראש למטה, פותח פה גדול (לדוגמא פיהוק) בדיקות שעשה: CT תקין, אולטרסאונד - רואים דלקת ושחיקה של לסת. טיפולים שקיבל: 4 מחזורי טיפול עם כדורים נוגדי דלקת , כל מחזור 20 ימים מספר פעמים ביום לפי הפרוטוקול - במהלך הטיפול היתה הקלה ל-6 שעות ואח"כ הכאבים חזרו עד כדור הבא, כשסיים מחזור טיפול - הכאבים חזרו. שמות כדורים שקיבל בכל אחד ממחזורי טיפול - פעם נקסין, פעם ארקוקסיה, ועוד 2 מחזורים שהוא לא זוכר. עשה גם סד לילה שלא עזר.

31/03/2011 | 12:32 | מאת: המשך

וגם עשה פיזיותרפיה . בבדיקה של רופא אף אוזן גרון הוא ראה נוזלים באוזן אך הרופא חושב שאין קשר בין הדברים. היה 4 פעמים אצל מומחית לפה ולסת שבכל פעם המליצה על טיפול בכדורים אחרים כפי שכתבתי קודם. נשמח לשמוע את דעתכם המקצועית - מה עוד יכול לעזור? תודה

04/04/2011 | 22:36 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום בעיות במפרקי הלסת דורשות טיפול רב תחומי משולב בין כירורג פה ולסת רופא משקם ופיזיוטרפיסט בעל התמחות באזור. עושה רושם כי הוא טופל ללא הטבה משמעותית ולכן הייתי שוקל לבצע שטיפת מפרק. אנא פני שוב לכירורג והציעי לו. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים