טיפול בבלוטות רוק סתומות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/03/2011 | 18:38 | מאת: שירה

שלום וברכה, לפני שלושה שבועות נפלתי נפילה חזיתית על הפנים ,כתרים קדמיים חתכו לי את השפה העליונה מבפנים ומבחוץ .כתוצאה מכך התנפחה לי השפה העליונה באופן משמעותי וכעת לאחר איחוי החתכים השפה העליונה נותרה נפוחה עם מעין גולה בתוכה. מבדיקת כירורגית פה ולסת עלה שמדובר בסתימת מס' בלוטות רוק כתוצאה מחבלה. הוצע לי לנתח את השפה ולהסיר את הבלוטות שנסתמו. אולם, צוין בפני שיש סיכון של איבוד תחושה בשפה ובעייה אסטתית בחזיתהפנים.היש אפשרות אחרת שאינה פולשנית ואינה גורמת לסיכונים? אודה לכם על תשובתכם בהקדם בברכה שירה

15/03/2011 | 11:06 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום רב המצב העולה מתיאורך הנו מוקוצלה הנובע מחסימה והרס של צינור ההפרשה של בלוטות הרוק הקטנות. יש להסיר את הבלוטה, הצלקת היא מינורית, לרוב אין פגיעה תחושתית. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים