שן בינה כלואה על עצב וכאבים עזים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

27/04/2021 | 10:58 | מאת: מירי

שלום, יש לי שן בינה כלואה שיושבת על עצב והומלץ לי לעקור אותה. הכאבים עד עתה היו סבירים- כפעם בחודש. קבעתי תור לבי"ח אך הוא רק בעוד כמה חודשים, וכעת כבר 3 ימים אני עם כאבים עזים כל היום, לוקחת אדויל, ולא כ"כ עוזר... הכאב מקרין גם על האוזן שמאל וגם על הראש בצד שמאל. אולי מדובר בדלקת? האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה? ואם כן איזו? האם יש משככי כאבים יותר חזקים לבינתיים? אני ממש סובלת! תודה רבה רבה!

את צריכה לפנות לבדיקת רופא. אני לא יכול לטפל בפורום. מצטער רפואה שלמה

27/04/2021 | 20:04 | מאת: מירי

זאת בדיוק הבעיה שלי- התור לרופא לייעוץ ועקירה הוא רק לעוד כמה חודשים, ואני בינתיים סובלת מכאבים ולא יודעת למי לפנות. רופאת השיניים שלי אמרה לי- "כבר מזמן שלחתי אותך לעקירה, הכאבים בגלל השן בינה הזו!" אז קבעתי תור לעקירה- אך הוא רק עוד כמה חודשים.. מה עושים בינתיים? מצורף קובץ צילום הסיטי למי אפשר לפנות כעזרה ראשונה עד העקירה? תודה רבה!!

כל כרורג פה ולסת יוכל לטפל בך בזמן יותר סביר מכמה חודשים במסגרת של מרפאה פרטית לדעתי. אין סיבה לפנות לבית חולים לעקור שן. תחפסי כרורג שקרוב לך וזהו. לא צריך להיות בעייה בהצלחה

עכשיו ראיתי את הצילום. אצלך השן הכן קרובה מאוד לעצב שנותן תחושה לשפה התחתונה ומסכן אותה. הייתי שוקל לבצע מה שנקרה "קורונקטומי": לפצל את השן להוציא את הכותרת שגורמת לכאב ולהשאיר את השורשים במקומם, שזה מה שה מסכן את העצב בזמן ההוצאה. אבל את יכולה לדון על זה עם הכרורג. בהצלחה

27/04/2021 | 23:14 | מאת: מירי

תודה רבה על התשובה!! ערב טוב

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים