הרמת סינוס פתוחה.....

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

12/02/2021 | 01:01 | מאת: דנית

למיטב הבנתי כל רופא שינים רשאי לבצע הרמת סינוס, אך לבעלי התמחות בכירוגיית פה ולסת ו/או פרידנטיה יש הכשרה מתאימה יותר. התרשמתי ממומחה לשיקום הפה שעושה את הפרוצדורה הזו הרבה. האם זו טעות לבצע זאת אצלו ?

שלום רב, לפי משרד הבריאות אכן מותר לכל רופא שיניים בעל רישיון בישראל לבצע כל ניתוח הקשור לשתלים. כפי שאמרת בהתמחויות הכרורגיות יש להם הכשרה מתאימה לבצע פעולות אלו. בכירורגיה פה ולסתות יש גם הכשרה בהתמודדות עם הסיבוכים של הרמת סינוס - ויש לא מעט. לכן אם הייתי מטופל הייתי עושה את הטיפול אצל מישהו בעל הכשרה ונסיון ולא אצל מישהו שעושה גם את זה ורק פעם בכמה זמן. אבל אין בחוק הנחיות מפורטות לגבי למי מותר ולכן גם אני לא יכול להגיד לך אצל מי לעשות. בהצלחה

12/02/2021 | 18:57 | מאת: דנית

אתה צודק ב 100% אבל האם בהכרח מי שזו הכשרתו (פריודנט ו/או כירוג) הוא גם מיומן יותר ? האם אין אפשרות שלמומחה לשיקום הפה יש נסיון רב ועשיר בפרוצדורה זו ?

יש גם אפשרות כזאת, ההכשרה היא שונה ומכוונת לשיקום ולא לכרורגיה, אבל יכול להיות שרכש ניסיון למהלך השנים, למרות שזה לא תחום התמחותו בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים