tmj - אטימות וצלצולים באוזניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

02/02/2021 | 07:56 | מאת: היי

שלום, יש לי אטימות וצלצולים באוזניים כבר בערך יותר מחצי שנה, הייתי אצל רופא א.א.ג שהפנה אותי לבדיקת שמיעה (מקיפה וטימפנומטריה) ששניהן יצאו תקינות מלבד אוזן אחת שיצאה גבולית. האטימות גורמת לירידה בשמיעה מכיוון שאני לא שומעת צלול כמו ששמעתי בעבר. נהגתי לשמוע מוזיקה בעוצמה גבוהה ובנוסף אני מהדקת את הלסת כתוצאה מסטרס כבר כמה חודשים בשינה וגם ביום כשאני לא שמה לב והבעיות התחילו בערך בסמוך לתחילת הידוק הלסת (לא הבחנתי בבעיות באוזן לפני כן), כך שאני די בטוחה שזהו מקור הבעיה (הקלינאית תקשורת שביצעה את בדיקת שמיעה אמרה שלא מבינה בנושא הלסת), אני שומעת רעשים מהלסת לפעמים (קליקים חזקים ושומעת את הלסת בזמן לעיסה) ולפעמים יש גם כאבים באיזור אך כשאני שומעת מוזיקה בעוצמה גבוהה האטימות והצלצולים מתגברים לכמה שעות. האם מקור הבעיה יכול להיות שני הסיבות הללו או רק אחת מהן וכיצד אפשר לבדוק במדויק? האם לגשת חזרה אל רופא הא.א.ג או לגשת ישירות לרופא מומחה tmj? חשוב לציין שאני כמעט בסוף טיפול גשר בשיניים. האם יש הגבלת זמן למתי הבעיות הופכות לבלתי הפיכות (מפחדת שאיחרתי את מועד הטיפול והבעיות יישארו)? תודה :)

שלום רב, עושה רושם שאת צריכה להבדק אצל מומחה לרפאות הפה העוסק בכאב פנים ולסתות. קשה לתת אבחנות בפורום בלי לבדוק. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים