כתם חום בצורת שערות כאלה במרכז הלשון

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

17/01/2021 | 21:38 | מאת: איתי

שלום ד"ר היום הבחנתי בכתם חום במרכז הלשון של אבא שלי לא מדמם ולא כואב, לא מורם. אבא שלי דמנטי וסיעודי. קראתי ברשת שישנה תופעה שנקראת לשון שעירה ואכן הכתם נראה כזה בצורת שערות. ולי לפחות נראה דומה לתמונות שאני רואה ברשת ואולי אפילו בדרגה פחות חמורה ממה שאני רואה. כמו כן קראתי שאחת הסיבות המרכזיות היא היגיינת פה לקויה ולאבא שלי אכן כבר יש כזאת כי כבר מאוד קשה לנקות ולצחצח לו. אבא מעולם לא עישן או שתה אלכוהול. ואין היסטוריה של גידולים בחלל הפה במשפחה. האם אני צריך להכנס להיסטריה שמא חלילה יש לו גידול ממאיר בלשון או שזו איננה אבינה מבדלית מרכזית בהקשר לכתם חום במרכז הלשון? אני לחוץ מאוד . אוהב את אבא הכי בעולם ומפחד שאיחרתי חלילה תודה מראש!

שלום רב, התאור שלך מתאים בהחלט לאבחנה של black hairy tongue כפי שראית ברשת ואכן ציינת את הסיבה לתופעה. זאת לא תופעה מסוכנת או מדאיגה ודורשת שיפור הייגנה בין היתר. למרות זאת, יכולים להכנס אבחנות נוספות לאפשרויות ולכן אני ממליץ על בדיקה אצל מומחה לרפואת הפה או כרורג פה ולסת במידה ונתן בהצלה

22/01/2021 | 15:59 | מאת: איתי

תודה על תשובתך. האם ניתן להזמין אותך או מישהו אחר שאתה יכול להפנות לביקור בית על מנת לבדוק אותו? תודה

מצטער אבל לא מכיר מישהו שעושה ביקורי בית. יש מרפאות כאולו שנותנות שירות כזה. ניתן למצוא בקלות בגוגל. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים