כתם לבן

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

06/01/2021 | 23:17 | מאת: רונן

שלום בן 26 ברקע קרוהן ודלקת מפרקים, מטופל עם סלזופירין. שמתי לב שיש לי כתם לבן, קטן יחסית, ברירית הלחי השמאלית. הצורה של הכתם דומה לענף. גם בלסת השמאלית התחתונה, בין שן 36 ל37 באזור שמתחת לשן, די קרוב ללחי- יש לי מין גבשושיות כאלה לבנות, בצורה של פסים לרוחב. שמתי לב לכל הדברים האלה היום, וזאת לאחר שהרגשתי כי רירית הלחי לא חלקה לגמרי. כמובן שאני אפנה לרופא כדי שיבדוק אותי, אבל אני מאוד מוטרד כי קראתי שכתמים לבנים זה לויקופלקיה, ולויקופלקיה עלולה להיות סרטן חלל הפה. האם יכול להיות שזה משהו שיעבור? אני לא יודע כמה ימים לי את זה, אבל רק היום הרגשתי שם משהו והסתכלתי, ובעקבות ההסתכלות ראיתי את זה. והאם בהכרח יהיה צורך לקחת ביופסיה? דרך אגב, ידוע לי כי התרופה סלזופירין שאני לוקח, עלולה לעיתים לגרום לליכן פלנוס. תודה.

שלום רב, אכן ליכן פלאנוס זה אחד שתופעות שיכולות להתאים לתאור שלך אבל לא היחידה. המלצתי לפנות לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה שיחליט לגבי הצורך בביופסיה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים