כאב צד שמאל של הלסת בעת סגירת הפה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

01/01/2021 | 14:43 | מאת: אופיר זינו

שלום ד״ר. כתבתי לך לפני כשעה אך רוצה לערוך את השאלה כי קראתי באינטרנט שיכול להיות שסגירת המנשך לא טובה. יש לי כאב בשריר/מפרק הלסת בצד שמאל בעת סגירת השיניים. יש לי שן בינה שיצאה קצת עקום בצד שמאל. בנוסף באותו צד יש לי כתר כסף שעשיתי בגיל 15 (לפני 7 שנים) לאחר טיפול שורש.קראתי שיכול להיות שהוא שקע קצת וכעת הסגירה לא טובה בצד שמאל ולא שווה לימין וזה מה שגורם לכאב הלסת בצד זה. האם יכול להיות? ולהלן השאלה שכתבתי קודם, בקיצור: לפני כ3 חודשים חשתי בבוקר כאב בצד שמאל של שריר או מפרק הלסת בעת שפיהקתי. הכאב הוא חד ורק בשמאל, מופיע בעיקר כשסוגרת את הפה (טוחנות אל טוחנות) ובעת לעיסה. הפסקתי ללעוס מסטיקים והתחלתי לאכול מאכלים רכים יותר ובעיקר בצד ימין אך הכאב רק התחזק. אני חיה בקפריסין, פניתי לרופא א.א.ג, לרופא שיניים וגם לכירורגית פה ולסת מקומית שלמדה בארץ. רופא השיניים לא מצא כלום לאחר צילום רנטגן פנורמי (רק שן בינה שיצאה קצת עקום והמליץ לעקור בארץ, לא אמר לי כלןם על הכתר) האאג אמר שזה בגלל הידוק שיניים והביא כדור שלא עזר. הכירורגית פה ולסת אמרה את אותו דבר ולא אמרה כלום על הכתר או המנשך. הביאה לי narox + minaxen לקחת פעם ביום במשך שבועיים וגם ג׳ל לעיסוי המקום אך לא עזר לי. המליצה על סד לילה אך יש לי פלטה כל לילה שלאחר גשר ואין לי אפשרות לעשות סד. ממה זה יכול לנבוע? אני כל כך מפוחדת ואובד עצות. הרפואה פה לא עוזרת לי וזה כואב כבר 3 חודשים. מפחדת שיחמיר. אגיע לארץ בע״ה שבוע הבא, וכמובן אצטרך שבועיים בידוד. ממה זה יכול לנבוע ועל מה אתה ממליץ מלבד סד לילה וכלכלה רכה? תודה מראש!

שלום רב, תשובתי לא תשתנה מה תשובה הקודמת. לא יודע מה גרם לזה. השאלה איך אפשר לעזור. מיכוון שאת מגיע לארץ בקרוב ממליץ לך לפנות למומחה לרפואת הפה שעוסק בנושא של כאבי פנים. הבעייה לא נשמעת כרורגית. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים