כאבים עזים מזה כחודשיים בצד שמאל של מפרק הלסת

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

20/12/2020 | 19:12 | מאת: אופיר זינו

שלום, נשלחתי לרילוקיישן בקפריסין וכעת אני לא נמצאת בארץ, הרפואה פה לא עוזרת לי עד כה ולכן ממש אשמח לתשובתך היות ואין גם טיסות ישירות כרגע לארץ בעקבות הקורונה ואני גם עובדת. לפני כחודשיים חשתי כשהתעוררתי כאב בצד שמאל של שריר או מפרק הלסת, בעת שפיהקתי. לאחר יומיים שלושה הכאב עבר כלא היה ולצערי לפני כחודש+, הכאב חזר אבל בעצימות גבוהה יותר. הכאב הוא כאב חד בשריר הלסת בצד שמאל שלי, מופיע בעיקר כשאני פותחת את הפה, מתחזק כשאני סוגרת את הפה (טוחנות אל טוחנות) ובעת לעיסה. הפסקתי ללעוס מסטיקים והתחלתי לאכול מאכלים רכים יותר ובעיקר בצד ימין- הצד הפחות כואב אך הכאב התחלת והתחזק לסירוגין. פניתי לרופא אף אוזן גרון ששאל אם אני ישנה עם שיניים סגורות אך לצערי אין לי אפשרות לבדוק את זה. הוא הביא לי כדורים אנטי דלקתיים לשתות במשך שבוע והפנה אותי לרופא שיניים למרות שהכאב הזה הוא ממש לא בשיניים. הרופא שיניים עשה לי רנטגן פנורמי והממצא היחיד היה שיש לי שן בינה באותו מקום שיצאה קצת עקום. השן לא כואבת לי ואני גם לא מרגישה שהיא מפריעה לי בעת סגירת הפה או בעת אכילה. בכל אופן העדפתי שלא לעקור אותה כעת אלא לעשות את זה בארץ. הכאב בלסת בעת לעיסה או סגירת הפה לא עובר לי ולהפך, הוא מתחזק מיום ליום ובשבועיים האחרונים אני מתחילה להרגיש שישנן פעמים שהלסתות שלי נסגרות בצורה תקינה (טוחנות אל טוחנות) והכל בסדר וישנן פעמים שהלסתות נסגרות בצורה לא טובה וכשאני סוגרת את הפה השיניים התחתונות שלי מתחככות בקיבוע שיש לי על גבי השיניים העליונות. (היה לי גשר בשיניים בעבר) לרוב השיניים שלי נסגרות תקין אך מדי פעם כשאני פותחת את הפה ואז מנסה לסגור זה נסגר לא תקין ואין לי מושג למה. בנוסף בימים האחרונים אני שומעת רעש של כמו מין פנצ׳ר בעת שאני סוגרת את הפה. (רעש של כמו סוג של אוויר שיוצא) אני מאוד בלחץ ולא יודעת מה לעשות, אשמח אם תוכל לעזור לי באונליין דרך הווצאפ/המייל/הפורום בתשלום כמובן. תודה מראש

שלום רב, הבעייה נפוצה אבל לא ניתן לעזור יותר מידי מרחוק. ההמלצה על כלכלה רכה ונוגדי דלקת (ארקוקסיה או אטופן) הם נכונות. ניתן לשקול גם סד לילה שסביר שרופא שיניים מקומי יוכל לבצע, אצל צריך בכל זאת בדיקה מסודרת. קשה לתת המלצות טיפוליות בלי לראות את המטופל בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים