אפטה עקשנית/פטריה/פצע אחר ?

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

19/10/2020 | 09:57 | מאת: אני

בת 33 בהריון מתקדם, חודש שביעי . לפני כחודש וחצי היו לי כאבים בבליעה, בהסתכלות במראה ראיתי אפטה (פצע לבן ) בגודל 0.5 סמ בערך באזור החך הרך בקרבת הגרון. הכאב בבליעה נפסק לאחר 3 ימים, אבל האפטה גם אחרי שבוע עדיין היתה שם .הכנסתי מקל אוזניים לנסות לגעת בה, והיה נדמה שהשכבה הלבנה יצאה על המקלון. מאז עברו 3 שבועות בערך, אתמול שמתי לב במקרה שיש לי שוב אפטה באותו מקום בערך(אני כבר חוששת שלא באמת ירדה השכבה הלבנה ומדובר באותה אפטה) בגודל 0.5 סמ . הנקודה הלבנה הזו אינה כואבת. כאשר אני מגגלת ברשת התוצאות מלחיצות מאוד, אציין שברקע סובלת מאסטמה ומשתמשת לעיתים במשאף(גם בהריון( אך משתדלת לשטוף את הפה לאחר כל שימוש. האם יש סיכוי שמדובר בפטריה? אפטה עקשנית? או משהו אחר?

יותר נידי זמן לאפטא. אני מציע להיתיעץ עם רופא שיניים תחילה והוא יפנה למומחה מתאים במידת הצורך בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים