עקירת שתלים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

15/07/2018 | 03:05 | מאת: שני

שלום, אימי בת 60. לסת תחתונה ללא שיניים ויש שני שתלים קידמיים (טיפה צדדים לימין ושמאל) וע"ג יש תותבת טיקטק. סביב שני השתלים יש נסיגה ורק מ"מ טופס אותם. התוכנית לעקור את שני השתלים ולשתול שניים חדשים קידמיים. נאמר שברגע שעוקרים את שני השתלים במקומם יישארו שני "בורות". ויש הצעה שבזמן עקירת השתלים להשתיל עצם פרה כדי שלא יהיה משקעים לאחר העקירות. - לשאלתי, מה התועלת של מילוי "הבורות" האם רק למראה שלא יהיה משקעים בלסת או שזה יוסיף ליציבות השתלים (למרות שלא באותה נקודה יושתלו) החדשים והתותבת?

שלום רב, תצטרך להפנות את השאלה לכורורג המטפל. יש מקרים בהם יש חשיבות לשתל העצם ויש מקרים בהן מיותר לחלוטין. מיכוון שלא מכיר את אימך אין לי איך להביא דעה מושכלת בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים