חלק שן שנשברה בתוך השפתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

04/07/2018 | 08:04 | מאת: מיטל

ביתי (בת 11) שברה שן, לאחר מספר ימים התברר שהחלק שנשבר ננעץ בשפתיים, היות והשן הציצה מתוך הפצע הוציאו אותה בעזרת מלקחיים, אולם נשארה בפנים חתיכה קטנה שנראתה בצילום שיניים על השפתיים. במרפאת פה ולסת שהיינו אמרו לנו שאין להם יכולת לדעת איפה בדיוק זה נמצא וההוצאה של זה כרוכה בניתוח בהרדמה מלאה שבו יחטטו לה בשפתיים עד שימצאו. ולכן המליצו לא לבצע , אלא להשאיר בפנים בנתיים. האם אין דרך לאתר את זה? אין איזה אלטרסאונד דק או משהו דומה? האם לא מסוכן להשאיר? תודה!

שלום רב לא יודע כמה זמן עבר מהפציעה עד עכשיו. עם המקום כבר התרפא ניתן לעזוב את זה עם הגוף זר ולשקול הוצאתו במידה וזה מזדהם. האפשרות השנייה הינה לחפש את החלקים בהרדמה כללית או מקומית. היכולת למצוא אותם תלוי בין היתר בגודלם. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים