בלוטת רוק סתומה בשפה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

29/03/2018 | 22:16 | מאת: דנה

שלום, לפני למעלה מחודש נוצרה לי מוקוצלה בשפה התחתונה כתוצאה ממכה ושריטה שקיבלתי. כרגע אני מטופלת באנטיביוטיקה והמצב מעט השתפר אך הגולה עדיין נוכחת ומציקה. מפריע לי מאוד המראה האסתטי ואני רוצה לטפל בזה. הומלץ לי על ניתוח אך שמעתי שניתן לטפל גם בלייזר ואולי לקבל תוצאה יפה יותר. 1. האם מניסיונך ניתוח להסרת מוקוצלה יוצר צלקת נראית לעין וחמור מכך עיוות כלשהו בשפה? 2. האם תוכל לכוון אותי למקום שמבצע ניתוח כזה בלייזר? האם אכן לייזר צפוי להביא לתוצאות טובות יותר? תודה רבה!

שלום רב, אין חשיבות לשיטת הניתוח מבחינת התוצאה האסטטית. הצלקת הינה פנימית בשפה ולא נראת מבחוץ. השיטה זה עיניין של העדפה של כל מנתח. ניתוח בלייזר זה גם ניתוח ואין עוותים באף אחד מהשיטות אין סיבה לטיפול אנטיביוטי. הטיפול הינו כרורגי בלבד בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים