בלוטת רוק בולטת ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

28/09/2017 | 21:48 | מאת: ענבל

שלום רב אני בת 32 בריאה. לפני מספר חודשים הרגשתי בחלק הפנימי של הפה ליד הקשת גולה קטנה. ההיתי אצל כירורגית פה ולסת שאמרה שזוהי סתם בלוטת רוק קטנה וכירורג נוסף טען שלמרות שבצד השני אין זה שום דבר ושלח אותי ליתר ביטחון לאולטרסאונד. האולטרסאונד תקין מלבד כמה בלוטות לימפה מוגדלות מעט בעלי צורה תקינה. יש לציין שמספר ימים לפני עקרו לי שן מאוד מזוהמת. 1האם יתכן שעקירת שן גורמת לבלוטות לימפה להתנפח? 2. האם די בבדיקת האולטרסאונד כדי לשלול בעיה רצינית? 3. האם יתכן שבלוטת רוק אחת תהייה יותר בולטת מהשנייה ללא סיבה?

שלום רב 1- יתכן ובלוטת לימפא "מתנפחת" כתגובה לזהום של השן נשעקרה 2- ב US ניתן לזהות בלוטות "חשודות" ולהבדיל אותם מבלוטות רגילות לפי המרקם שלהם בודאות די גבוהה 3- יש הבדלים בגודל של בלוטות הרוק 4- כירורגים פה ולסת הם מיומנים בלזהות "בעיות רציניות" ולכן נראה לי שניתן להרגע אם שניים בדקו אותך ולא מודאגים 5- אני לא יכול לתת אבחנה בלי לבדוק אותך בהצלחה וגמר חתימה טובה

30/09/2017 | 22:49 | מאת: ענבל

ראשית תודה רבה על המענה המהיר ושנית רציתי לשאול שאלה נוספת מתחת לשן שנעקרה עוד שהשן הייצה קיימת יצאה מעין גולה קטנה מתחת לשן אבל לא בידיוק מתחת אלא ממש למטה כמעט בחלק שנפגש עם רצפת הפה. רופא שיניים אמר שזאת דלקת אך כשהשן נעקרה לפני שלושה שבועות הגולה לא עברה האם יתכן שיקח לה כמה שבועות לעבור או שיש צורך לבדוק אצל כירורג וכמו שציינתי כמה כיורורגים עשו בדיקה יסודית ולא ראו דבר לא אמרתי להם על זה כי חשבתי שזאת דלקת...

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים