תוצאות בדיקת כירורג פה ולסת

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

06/05/2017 | 17:50 | מאת: ענבל

שלום רב הייתי היום אצל כירורג אחרי גירודים והרגשת נגע בלשון הכירורג פה ולסת הסתכל ואמר שכנראה על רקע טראומטי הסברתי לו שזה כבר שבועיים הוא אמר לי לחזור עוד שלושה שבועות לראות עם עבר הוא רשם בהבחנה נגע קטן בקוטר 1-2 מכוייב בשליש האחורי לכיוון הקשת הפרגינאלית ללא נוקשות הרירית באיזור ללא אנדרוציה אך עם חיפוי פיבירין. אשמח לדעת מה זה אומר והאם יש סיבות לפאניקה. האם יש ביכולת הכירורג לדעת מה דחוף ומה פחות? הבחנתי בנוסף בעוד נגע קטן דמוי אפיה שממשלת ניתן להבחין בו רק במישוש מתחת לשן גן לפני כשבעויים חשוב לציין שאין לי בלוטות לימפה נפוחות וצילומי סטטוס שיניים יצאו ללא ממצא חריג, גם בבדיקת אף אוזן גרון בחלל הפה ובכלל לא נמצא דבר חריג האם בכל זאת עלי להילחץ? האם כדאי לדרוש בדיקה חוזרת יותר מוקדם מעוד שבועיים?

שלום רב, נבדקת אצל שני רופאים ולפי הסיפור לא התרשמו ממשהו מסוכן. נראה לי סביר להמתין שבועיים- שלושה ולפנות לכרורג על מנת לראות אם הנגע נעלם או לא. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים