כאב במפרק הלסת - האם אפשרי אבחון עצמי?

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

18/02/2017 | 08:26 | מאת: יאיר

שלום, במשך שבוע מרגיש כאב במפרק הלסת בצד שמאל בלבד, בזמן סגירה מלאה ופתיחה מלאה של הפה. אם מזיז את הלסת התחתונה טיפה קדימה בזמן סגירה - אין כאב. ככל שפותח או סוגר את הפה חזק יותר - הכאב מתגבר. בנגיעה ולחיצה מבחוץ על המפרק אין כאב. כיצד אני יכול לאבחן האם מדובר בכאב שנובע מהשריר או מדלקת במפרק? שואל כי אם זה שריר אז אולי הכי טוב להמתין לראות אם עובר לבד, ואם מדובר בדלקת אז צריך לקבל טיפול בהקדם האפשרי כדי למנוע התפתחות שלה. תודה (:

שלום רב , כאב כזה יכול לנבוע מהפרק או מהאוזן. כמו כן גם מהשרירים אבל זה פחות סביר לפי התאו שלך. המלצתי להבדק על ידי רופא פה ולסת ו/או א.א.ג.- מה שזמין יותר. כל אחד מהם יוכל להגיד לך האם הכאב ממקור באוזן או בפרק ואז תוכל לטפל בהתאם בהצלחה

19/02/2017 | 14:45 | מאת: יאיר

תודה על התשובה. האם זה בסדר להמתין שבועיים לראות אם זה עובר מעצמו? או שייתכן ויש בעיכוב באבחון בכדי לסבך את הטיפול? ואם כך, מה הסיכון? שואל כי אני נמצא בחו"ל פשוט. שוב תודה!

שלום רב, אין בעיה בהמתנה של מספר שבועות. אין נזק. זה רק כואב. אפשר להקל עם תרופות כמו אדויל שיש בכל מקום. תהנה מהחופשה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים