פצע בשפה עליונה כבר 3 שבועות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

16/10/2016 | 06:34 | מאת: אהוד

היי דוקטור, בשלוה שבועות האחרונים שמתי לב לפצע שלא מתרפא ונמצא על השפה העליונה. אני בחור בן 22, בעברי הייתי מעשן כל יום משהו כמו חצי קופסא עד קופסא ביום. שותה אלכוהול לעיתים רחוקות, פעם, פעמיים בחודש בערך. הפצע לא כואב, אנשים כמעט ואינם מבחינים בו, אולם אם מסתכלים מקרוב שמים לב אליו. הפצע בגוון השפתיים קצת יותר כהה, מלווה לפעמים בקילוף קל עליו, נראה כמו כתם. הכתם בקוטר של 5-6 מ"מ. יש לי ממה לדאוג? זוהי תקופה של חגים ואני חייל, מרפאת השיניים סגורה עד אחרי החגים. ללכת להבדק במרפאה פרטית?

שלום אהוד, פצע שלא מתרפא זה תמיד סיבה לדאגה ויש לבדוק אותו. מה שלא יהיה אין בעיה לבדוק אותו בעוד שבוע אם זה הלו"ז של המרפאה. העיקר לדבוק זאת בקרוב. רופא השיניים יכול להפנות אותך לכירורג פה ולסת אם הוא חושב לנכון. בהצלחה

17/10/2016 | 20:39 | מאת: יאיר

יש לי בדיקה אצל רופא אף אוזן גרון יום חמישי, האם להעלות גם בפניו את הסוגיה? האם הוא יוכל לתת חוות דעת לפני שאלך לרופא השיניים? או שהוא לא קשור לעניין?

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים