השתלה או פתרון אחר לחוסר ב-2 שיניים ורווח אחרי גשר

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

11/09/2016 | 01:38 | מאת: lamar

שלום. בגיל 18 הלכתי לאורתודונט. נאמר לי שחסרות לי 2 שיניים, בין הניב לשיניים הקדמיות וזה תורשתי או משהו לא שגרתי. היה לי רווחים ממש גדולים בין השיניים ונראיתי זוועה. עשו לי גשר והתוצאה הרבה יותר טובה בסוף הטיפול השחיזו לי את 2 הניבים והיום השיניים נראות סביר. אני מצחצח פעמיים ביום , בלילה משתמש במי פה אחרי הצחצוח, ומשתדל ללכת לשיננית. אני סובל מהכתמה בנוסף לכול אך מצב השיניים בריא. ללא חורים או כאבים או משהו בעייתי אחר. הבעיה היא שאחרי הכל עדיין יש לי רווחים בין השיניים ואני ממש לא יכול לחייך. את הגשר עשיתי לפני 8 שנים בערך ואני עדיין עם קיבוע. (פעם אחת הוא נשבר ועשיתי חדש). רציתי לדעת אם יש פתרון אולי אחרי שצמצמו את הרווחים לפתוח את השיניים ולשתול 2 שיניים או איזה פתרון כלשהו כי מבאס אותי להיראות רציני בכל תמונה וכל חיוך שלי מוריד את החיוך של הסובבים זה קצת מתסכל. בעיה נוספת היא שאחרי שהשחיזו את הניבים מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותם לגודל המקורי ? תודה.

שלום רב, אתה מייצג קבוצה לא קטנה של אנשים עם בעיה דומה ותמיד יש בעיה עם ההחלטה האם לפתוח את הרווח לביצוע שתל או לסגור אותו. כדי לדעת איך לעזור לך יש צורך בבדיקה. כעקרון יש מספר אפשרויות: 1- ביצוע אישור שיניים חדש לסגירת שארית הרווחים 2- אישור שיניים חוזר ופתיחת הרווחים וביצוע שתלים: יש לזכור שבמהלך השנים יכולים להיות בעיות אם השתלים, כולל צורך בהחלפתם 3- טיפול אצל רופא המבצע שיקום הפה על מנת לפתור את הבעיות הקוסמטיות מה שלא יהיה יש צורך בבדיקתך

26/09/2016 | 18:27 | מאת: lamar

לגבי אפשרות 3 מה התהליך? תודה.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים