האם עישון נרגילה גורם לנזק ריאתי?

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

07/11/2010 | 15:22 | מאת: בועז

שלום רב בני בן 25 עבר סדנת גמילה מעישון סיגריות ןכעת עבר לעשן בקביעות יומיום נרגילה. שאלתי היא האם הנזק מנרגילה אינו יותר חמור לריאות לעומת עישון סיגריות? האם יש מחקרים מדעיים עם עובדות סטטיסטיות לגבי נזקים ריאתיים בעישון נרגילה? תודה

לבועז שלום עישון נרגילה בפני עצמו אינו בעייתי אולם זה תלוי מה שמים בנרגילה שאותו בנך שואף לריאות. יש חומרים שבהחלט יכולים להזיק ולפגוע בריאות תלוי באיזה חומרים ובאיזה תדירות הוא נושם. הטוב ביותר לא זה ולא זה. בוודאי לא להמליץ לחזור לסיגרויות. שיבדוק מה הוא שואף לריאות כדי להעריך כמה נזק הוא עושה לעצמו. שמע יצטער על כך בעתיד

מנהל פורום שיקום נשימתי