קוצר נשימה ופיהוקים

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

11/07/2015 | 22:47 | מאת: נכה כרונית

שלום רב! אני נכה בת 42. יש לי מחלות כרוניות אורטופדיות וראומטולוגיות. אני מוגבלת בניידות, לכן קשה לי להגיע לקופ"ח או לבי"ח לקבלת עצה. אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי במסגרת הפורום. בימים האחרונים אני מרגישה קוצר נשימה לא נעים ומפהקת עמוקות לעתים קרובות. אלה לא סימפטומים שהיו לי אי פעם בעבר. לא שיניתי דבר בתרופות הקבועות שאני לוקחת. אורח חיי לא השתנה. אני עובדת מהבית ולא פעילה פיזית. אין מחלות ריאה במשפחתי. אני בסטרס רב לאחרונה, אך לא יותר מבעבר. לא שמתי לב לסימפטומים אחרים של פאניקה כמו דופק מהיר, הזעה, סחרחורת וכו', אלא רק קוצר נשימה. האם יש דרך לדעת אם יש סיבה גופנית לדאגה, מבלי להגיע לקופ"ח או לבי"ח? ההתניידות קשה לי מאוד. האם ייתכן שמדובר בתגובה לעומס החום או למשהו סביבתי אחר שיחלוף מעצמו? מה כדאי לעשות? האם יש סימנים נוספים שרצוי לשים לב אליהם, שעלולים להצביע על החמרה ועל צורך להגיע לבי"ח? תודה מראש.

לצערי זה לא מקצועי לתת התיעצות רפואית מבלי לדעת פרטי המקרה. את טוענת שאת נכה כרונית השאלה מה מכלול הבעיות ובעיקר בנשימה צריך לבדוק. אם את רוצה צלצלי אלי ל 052-4266499 דר גרוס

מנהל פורום שיקום נשימתי