גמילה למונשם עם סי או פי די ודלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

24/01/2015 | 20:39 | מאת: שירי

שלום רב אבי בן 71 חולה סי או פי די כבר כמה שנים. נפח ריאות בערך 25 אחוז. עד לפני שנה תפקד רגיל יחסית עבד יצא נהג הכל בלי בלון חמצן. עבר לפני כמה שנים הדבקת ריאות עם דבק ביולוגי אצל פרופסור קרמר . לפני אחת עשרה חודשים התאשפז על תסחיף ריאה בבית חולים יוספטל אנחנו אילתים ולאחר יומיים שוחרר. כעבור יום חזרנו שוב לבית חולים בגלל קשיי נשימה ותפקוד והסתבר שהוא נדבק בדלקת ריאות כעבור כמה ימים כשעדיין לא חש טוב הועבר לבלי נבון למחלקה פנימית שם כעבור יומיים הדרדר יותר והחליטו להרדים ולהנשים אותו. אז הגיעו תשובות מבית חולים באילת שבהם הסתבר שהוא נדבק בחיידק דם אלים ועמיד אליצטיקובטור והאנטיביוטיקה רחבת ההיקף שקיבל לא הועילה. הוא הועבר לטיפול נמרץ אחרי קריסת מערכות והיה בשבוע שבועיים בסכנת חיים מיידית. כעבור חודשיים שוחרר וחיפשנו מקום פנוי נואשות לשיקום נשימתי. לבסוף נמצא מקום בבית בלב בנשר. מחודש יוני הוא שם וכל פעם שהוא קצת מתקדם בתוכנית ההנשמה ודרגתו הוא חוטף דלקת ריאות וחוזר מהתחלה. עכשיו זו הפעם השישית שביעית בערך. בפעם הקודמת אחרי שבועיים עם אנטיביוטיקה הוא המשיך עם חום והגיע לספירת כדוריות לבנות על אפס ופינו אותו לארבעה ימים לרמבם . הוא היה גם עם זונדה כמעט חצי שנה כי האוכל נכנס לו תחילה לריאות. הוא מיואש ומדוכא בגלל שכל פעם שהוא הולך צעד קדימה בגמילה הוא חוזר שלושה אחורה. השאלה האם ניתן להיגמל בככל במצבו? כיצד ניתן להתגבר על הדלקות החוזרות האלו? וממה הן יכולות לנבוע? האם יש דרך לטפל בו בבית וכיצד? אנא אנחנו נואשים כבר ונואשים לעזור לו לצאת מזה. אודה לתשובתך בהקדם

על מנת להשיב בצורה מושכלת אני מבקשת ליצור איתי קשר ל 052-4266499

מנהל פורום שיקום נשימתי