שיקום נשימתי

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

10/08/2010 | 22:25 | מאת: עדי

ד"ר דיצה שלום, אימי קיבלה קדחת הנילוס והיא מאושפזת מזה כחודש בביה"ח תה"ש. לאחר 3 שבועות בטיפול נמרץ, בהם היא הייתה מונשמת החליטו להעביר אותה למחלקלה פנימית עד שהיא תתאים לשיקום נשימתי. כרגע היא נושמת בסביבות ה 10 נשימות לדקה עצמאית ואת השאר המכונה מוסיפה. הכרתה מעורפלת ומבחינה נוירולוגית היא מתקשה קצת בתנועה אך מגיבה לגירויים של קול וכאב ומזיזה את הגפיים בצורה מוגבלת. שאלתי היא - מהם הקריטריונים שלפיהם היא תתאים לשיקום נשימתי וכמה זמןבממוצע לוקח תהליך כזה. כמו -כן, מה הסיכוי שלה להיגמל לחלוטין ממכונת הנשמה? (פרט לקחדת הנילוס היא מושלת כיליה, אך אין לה שום מחלה כרונית קודמת שקשורה לריאות). תודה רבה, עדי

לעדי שלום היות ויכולת השיקום של כל חולה תלויה במצב העכשוי וברקע המחלות ותיפקוד לפני המחלה העכשוית שגרמה להנשמה אינני יכולה להציע לך קריטריונים כלליים. התנאי הראשון הוא שאמא שלך תיהייה יציבה מבחינה קלינית ואז אפשר לעשות הערכה. לגבי גמילה מהנשמה הדרך היחידה שאפשר לעשות הערכה כזו היא לאחר שבודקים אותה ואת יכולתה. זה מסוג הדברים שאין הכללות. אשמח להסביר יותר אם תיצרי איתי קשר 4266499 052

21/11/2010 | 18:14 | מאת: נועה

חלתה בקדחת הנילוס לפני 3 שבועות ועדיין מונשמת. חזרה להכרה טובה אחרי כשבועיים ויש שיפור מדי יום. היום נשמה כבר ללא עזרה כמה שעות....

מנהל פורום שיקום נשימתי