אסתמה של העור

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

23/05/2010 | 11:49 | מאת: רייצל

שלום, התינוק שלי בן שבעה חודשים וסובל מאוטופיק דרמטיטיס זה בא לידי ביטוי בכל הגוף יובש רציני, גרד בלתי פוסק הוא ממש סובל ,הרפואה הקונבציונאלית לא ממש עזרה ורציתי לדעת איך הרפואה הטבעית יכולה להקל ולעזור? תודה

23/05/2010 | 14:24 | מאת: גליה קרפול

הגעת למקום הנכון, רייצ'ל. הרפואה המערבית אכן לא תמיד מצליחה לטפל באטופיק דרמטיטיס, מה גם שהם ממליצים על משחות קורטיזון שנחשב חומר בעייתי בעיניים הטבעיות, בטח ובטח כשמדובר בילדים.. יש שמנים אתריים נפלאים לאטופיק- לבנדר, קמומיל רומאי, גרניום, הליקריזום וישנם שמנים צמחיים מצוינים וחשובים ביותר לטיפול באטופיק- קלנדולה, אובליפיחה, נר הלילה. אני לרוב מכינה משחות לאטופיק כי הן על בסיס שומני ולרוב האזור מאוד יבש וצריך הזנה אינטנסיבית. כטיפול ראשוני ביתי את יכולה לשים 1 טיפה לבנדר ו 1 טיפה קמומיל רומאי בכף שמן זית ולעסות אל תוך העור. זה יקל על הגרד, ירגיע את העור ויזין אותו. מאחלת לכם בריאות.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית