הרקחת משחה

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

06/06/2010 | 14:55 | מאת: ליז

שלום. אני זקוקה למשחה שמורכבת מדבש, שעוות דבורים ושמן זית בפרופורציות שוות, כלומר 1:1:1. האם אפשר להשיג החומרים ולהכין לבד (היכן להשיג, כיצד להכין?) או אולי יש בתי מרקחת שיכולים להכין משחה כזו? תודה.

07/06/2010 | 21:13 | מאת: גליה קרפול

הי ליז, דבש ושמן זית תוכלי להשיג בכל מכולת. שעוות דבורים תוכלי להשיג בחנויות המוכרות מוצרי גלם לקוסמטיקה ורוקחות. אין לי אפשרות לציין כאן שמות חנויות, את מוזמנת לפנות אלי במייל. כדי להפיק מהשלושה הללו משחה עליך להמיס תחילה את השעווה בשיטת הסיר הכפול (סיר בתוך סיר עם מים, על הכיריים), להוסיף אליה את הדבש ואז את שמן הזית. הבעיה עם התערובת הזו היא שאין כאן שום משמרים..יכול להיות שהדבש יספיק לשם שימור אך אם את רוצה להיות בטוחה, מומלץ להוסיף ויטמין E נוזלי. בהצלחה :-)

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית