שמפו ו מרכך לא מספיק מעניקי לחות

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

19/03/2019 | 22:58 | מאת: הילה

שלום רב, האם זה נכון שחומרים כמו שמנים ו או חמאות למיניהן במוצרים לשיער (שמפו או מרכך),הם אלו שבעצם נותנים את הלחות לשיער? קניתי סוגים שונים של שמפו ומרכך שאין בהם מלחים או סיליקונים,אלא רק מוצרים מאושרים עי חברה שבודקת שאכן אין חומרים מייבשים לשיער,ולמרות זאת השיער הרגיש יבש שנייה אחרי שחפפתי אותו. נאמר לי כי למרות שהחומרים הם טובים,אין מספיק לחות לשיער כי במוצר לא היו חומרים המעניקים לחות. אני חשבתי שהחלבון שבמוצר עשה לי את היובש,ולכן רציתי לשאול-אם יש חומרים שהם שונים משמנים או חמאות למה שהם ייבשו את השיער? במקסימום הם יכולים להביא לשיער דברים אחרים טובים אבל למה לייבש אותו? ז דוגמא לשמפו שייבש לי לחלוטין את השיער-הייתי בטוחה שהאורז בו הוא הבעיה-אך אחרי שנודע לי שייתכן שהיובש הגיע כי אין בו שמנים או חמאות וכל שאר הרכיבים הם טובים לשיער אבל לא מעניקי לחות https://www.metultalot.co.il/wp-content/uploads/2016/10/SlifeKidsIngredients.jpg וזה שמפו נוסף שגם מיד אחרי החפיפה הרגשתי יובש https://www.metultalot.co.il/wp-content/uploads/2017/12/sanadaIng.jpg

שמפו זה עינין מורכב וכל אחד צריך להכיר את השיער שלו ולהתאים שמפו נכון עבורו. בגדול עצם פעולת הניקוי גורמת לאובדן השכבה השומנית של השיער שמגנה עליו ושומרת על גמישותו ולחותו. מלחים גורמים לייבוש ולכן היום יש העדפה לשמפו ללא מלחים. יתכן וסוג השיער שלך מחייב לחות לאחר החפיפה. את יכולה לנסות לשטוף את השיער עם חלב קוקוס לאחר החפיפה. החשוב ביותר זה תזונה טובה ושתיה מרובה של מים.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית