הכנת סבונים טבעיים

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

10/02/2018 | 18:39 | מאת: נעמה

אהלן, הכנתי היום סבון מוצק טבעי, הלכתי שלב שלב לפי המדריכים ועדיין בשלב ההכנסה של הסודה הקאוסטית למים המזוקקים המים לא העלו את הטמפרטורות בטירוף (כן נהיה חם, אבל לא 80-90 מעלות כמו שכל המדריכים מספרים) והסודה לא לגמרי התמוססה במים אלא פשוט הייתה מעורבבת איתם ניסיתי עוד פעם ואותו דבר קרה מה יכולה להיות הבעיה? אחרי זה כן ערבבתי את התמיסה עם הפאזה השומנית למרות שהפאזה השומנית הייתה בכמה מעלות יותר כי הסודה קאוסטית ירדה בטמפרטורות מהר יותר, ואז האמת הכל עבד כרגיל כמו במדריכים אז הכנתי את הסבון, יש לי מה לדאוג?

11/02/2018 | 09:01 | מאת: נעמה

ועוד שאלה, שמנים אתריים פוטוסנסטיביים מגבירים את הרגישות לשמש רק בשימוש עם שמן נשא על העור או גם נגיד אם יהיו בסבון? אם אני רוצה להכין סבון עם שמן אשכולית או הדרים אחרים, הוא יצטרך להיות רק ללילה או אפשר להשתמש בו תמיד?

כל שימוש בשמן פוטוסנסטיבי של העור גורם לרגישות לשמש ולכן אחרי השימוש בו אין להחשף לשמן.

הסבון שלך בסדר. תני לו לנוח מספר שבועות לפני השימוש.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית